ابوعلی سینا دانشمند بزرگ ایرانی ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخههای زیادی بر پایه عسل و موم آن تجویز کردهاست.[نیازمند منبع]
در مقالهای که توسط مجله تحقیقات پزشکی هندوستان به چاپ رسیده است عسل به چند علت میتواند رفلاکس معده را کاهش دهد.
این ویژگی ها به تسریع فرآیند بهبودی و ترمیم بافت های پوستی کمک می کنند.
فواید مصرف آجیل در دوران بارداری؛ میزان، روش و بهترین زمان مصرف
رفلاکس معده یا ترش کردن نیز یکی دیگر از مشکلات شایع معده است.
از اولین استفادههای عسل برای درمان و سلامت انسان، میتوان به درمان زخمها توسط سومریها در حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح اشاره کرد.
خواص عسل به مدت قرن ها، جایگاه ویژه ای در طب سنتی داشته است. هر چند، به دلیل عدم پشتیبانی علمی، کاربرد محدودی در طب نوین دارد.
به طور کلی عسل تازه بیشترین میزان آنزیم و مواد موثرهی را دارد و هر چه زمان بگذرد میزان خواص عسل کاهش پیدا میکند.
یکی از خواص مهم عسل طبیعی خاصیت ضدباکتریایی آن است که باعث شده با هر نوع عفونت باکتریایی مبارزه کند. عفونتهایی که گاهی توسط داروهای شیمیایی نیز قابل درمان نیست.
طیف وسیعی از آنزیم ها نظیر اکسیداز، اینورتاز، آمیلاز، کاتالاز و غیره، در عسل وجود دارند. اگرچه، آنزیم های اصلی در عسل، اینورتاز (ساکاراز)، دیاستاز (آمیلاز) و گلوکز اکسیداز هستند. این آنزیم ها در شکل گیری عسل نقش مهمی ایفا می کنند. آنزیم گلوکز اکسیداز، باعث تولید هیدروژن پراکسید (که دارای خواص ضدمیکروبی است) و اسید گلوکونیک از گلوکز می شود، که به جذب کلسیم کمک می کند.
همانطور که گفتیم تمامی خواص ذکر شده در بالا هم برای زنان و هم برای مردان کاربرد دارد اما در این بین برخی از خواص عسل برای زنان است.
عسل برای بهبود سرفه و گلودرد می تواند به چند روش مفید باشد:
درمان سرطان، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، درمان بیماریهای قلبی و عروقی، درمان ناراحتیهای کبدی و… تنها بخشی از این موارد هستند.
به دلیل اهمیت بالای زنبورعسل در گردهافشانی و افزایش باروری محصولات کشاورزی و میوهها، سازمان جهانی غذا و کشاورزی یا فائو روز ۲۰ check here مه هر سال را بهعنوان «روز جهانی زنبور» نامگذاری کردهاست.[۱۳]